16. januar 2010

African Experience

Da har vi tilbrakt en droey uke i Afrika, og endelig har vi faatt tid til et lite internettbesoek. Vi ankom Johannesburg fredag 8. januar som planlagt, men paa grunn av daarlig vaer i London ble vi booka om paa nye fly og fikk ny reiserute via Frankfurt og vi kom derfor til Soer-Afrika litt seinere paa dagen enn det som var planen. Dagen i Johannesburg brukte vi til aa slappe av, handle, titte litt i naerbutikkene og teste ut svoemmebassenget paa hotellet. Vaeret var ikke det beste, men for oss som kom fra kalde minusgrader var 20 plussgrader mer enn nok.

Loerdag morgen startet Botswanaturen og den foerste dagen ble brukt til aa tilbakelegge de omtrent 1000 km mellom Johannesburg og den lille byen Nata i Botswana. De neste dagene var ganske rolige. Vi besoekte noen saltsletter med masse flamingoer, kjoerte gjennom noen nasjonalparker der vi blant annet saa giraffer. Ellers kryr det av baade geiter, kuer, hester og esel paa veiene her, og det virker ikke som at de skjoenner at tuting betyr at de skal passe seg. Men vi har heldigvis ikke kjoert paa noe dyr ennaa.

Marit foran bilen vi brukte under turen (utenom de to foerste dagene, da hadde vi en annen bil, men denne ble oedelagt)

De tre siste dagene har vi tilbrakt i omraadet Okavango Delta der vi har campet ute i bushen. Stedet var veldig fint, og paa denne tiden av aaret er det mye regn og derfor veldig frodig. Vi var paa "mekoro cruise", dvs at vi satt i en uthult trestamme som ble dyttet av en lokal gutt utdannet som "dytter/styrer". Blant de tusen vannliljene som befant seg paa vannet stoette vi plutselig paa en del flodhester som ikke var saa glad for besoek. Heldigvis visste "dytteren" at det gjaldt aa komme seg fort unna de agressive dyrene. I loepet av de tre dagene vi tilbrakte i omraadet gikk vi ogsaa mange turer. Det var veldig spennende og vi saa masse dyr, bl.a. giraff, sebra, impala, gnu, krokodille, struts, stork ++. Vi kom ogsaa litt braatt paa to hyener som laa og hvilte paa sletta. Hjertet banket litt ekstra fort der vi laa bak buskene og saa at hyenene sakte men sikkert beveget seg vekk fra oss. Pulsen steg ogsaa litt da vi den siste kvelden satt ved baalet og hoerte loevene broele et stykke fra campen. Ifoelge guiden vaar er dette bare barnemat i forhold til hva vi kommer til aa oppleve videre. Han mener det kommer til aa bli for mye "african experience" for oss. Vi faar see om han har rett. Den siste dagen i deltaomraadet fikk vi besoeke en lokal landsby der forholdene er totalt forskjellige fra det vi er vant med hjemmefra. Det virker likevel som at de har alt de trenger, og barna i landsbyen faar gaa paa skole og besoeke helsestasjon  i den naermeste byen der forholdene minner mer om de vi er vant med hjemmefra.


 
Klare for Mekoro Cruise!

 
 Vi saa mange giraffer og sebraer!

Naa er vi tilbake i Maun, som er en middelstor by her i Botswana. Her har vi tilbrakt den siste natten og faatt gjort noedvendige innkjoep. Om et par timer setter vi kursen for forskjellige nasjonalparker nord i Botswana der vi haaper paa aa faa sett enda flere dyr, f.eks elefanter. Deretter staar Victoriafallene for tur.

 
                                                
\
Drifters Maun Camp ved Moremi River

3 kommentarer:

  1. Wow, det høres kjempespennende ut :D
    Jeg tror jeg hadde blitt livredd om jeg hadde kommet for nært innpå en flodhest.. det er jo et av de farligste dyrene i Afrika, tross alt, og ikke noe å tulle med.
    Håper dere koser dere masse! Venter spent på neste innlegg :)

    SvarSlett
  2. Så arti å høre fra dere:) Enig angående flodhesten- den er visst det syret som dreper flest mennesker hvert år i afrika. Sug til dere det dere kan av inntrykk og opplevelser ved Vicoriafallene. Jeg skal hilse fra Norge og si at du er savnet allerede.

    SvarSlett
  3. Jepp helt riktig, flodhesten er veldig farlig og det dyret som dreper flest mennesker i Afrika hvert aar! Men vi kom oss heldigvis unna i tide!

    SvarSlett